Opskrifter

Orange cheesecake med oreo-bund

Mandag, 26. september 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Cheesecake med tre lækre lag! Først en sprød oreo-bund, dernæst en fløjlsblød creme og til sidst en gelé-top med Aperol og mousserende vin. Denne kage går du bestemt ikke galt i byen med.
(8 pers.)

Det skal du bruge til orange cheesecake med oreo-bund:

300 g oreo 2 spsk. kakao 110 g smør Fyld: 400 g flødeost naturel 150 g mascarpone 150 g flormelis 2 dl piskefløde 2 usprøjtede appelsiner Gelé-top: 1 dl Aperol 2½ dl tør mousserende vin ½ dl dansk vand 2 spsk. sukker 7 blade husblas Prøv også: Cheesecake med sensommerbær

Sådan laver du cheesecaken

Smør en lille springform på 20 cm i diameter. Kom oreo og kakao i en foodprocessor. Smelt smørret, kom ved og blend til en jævn masse. Fordel den i bunden og op langs siderne af formen. Sæt formen i fryseren. Rør ost, mascarpone, flormelis og appelsinskal let og luftigt. Pisk fløden til en glat skum. Rør flødeskum og ostecreme sammen til en stiv masse. Fyld massen i kagebunden og sæt kagen i fryseren natten over. Bland Aperol med mousserende vin, danskvand, sukker og saften af den ene af de revne appelsiner. Lun 1 dl Aperol-blanding i en kasserolle. Udblød husblassen i koldt vand i 5 min. Smelt husblassen i den lune Aperol-blanding, tilsæt resten af Aperol-blandingen og lad den stå 5 min., til den lige sætter sig, men ikke gelerer. Hæld den forsigtigt over den stivnede fromage og sæt kagen på køl i mindst 4 timer. Prøv også: Nødderulle med fyld