Opskrifter

Panna cotta med appelsin

Lørdag, 7. februar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lækre desserter med citrusfrugter: Panna cotta med appelsin serveret med en frisk citrussalat

Opskrift på panna cotta med appelsin

(4 pers.)

5 dl piskefløde
1 vaniljestang
80 g sukker
1 usprøjtet appelsin
4 blade husblas

Prøv også...

Chokolade-nøddekage

Såan laver du panna cotta med appelsin

Varm fløden op sammen med den flækkede vaniljestang, sukker, revet appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft og lad det småkoge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.

Læg husblassen i blød, tag fløden af varmen og fjern vaniljestangen. Kom husblassen i den varme fløde og rør, til den er opløst.

Hæld cremen i 4 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskab i mindst 4 timer, til de har sat sig. Servér panna cottaen sammen med citrussalat.

Opskrift på citrussalat

(4 pers.)

½ pomelo
1 røde grape
3 appelsiner
1 granatæble
2 spsk. blomsterhonning
1 vaniljestang

Skær pomelo, grape og appelsiner i fileter og klem saften fra i en skål. Bank granatæblet mod bordet hele vejen rundt, bræk det i stykker og pil kernerne ud.

Rør citrussaften med honning og kornene fra vaniljestangen og hæld den over citrusfileterne.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.