Opskrifter

Panna cotta med rugbrødscrumble og syltede rabarber

Fredag, 1. november 2013af Redaktion
Panna cotta – som også kan betegnes fløderand – smager skønt, men den skal have modspil af frugt og noget, der knaser.

Ingredienser til panna cotta med rugbrødscrumble og syltede rabarber

(4 pers.)

3 blade husblas
3 dl piskefløde
75 g sukker
½ vaniljestang
1½ dl skyr naturel

Crumble
2 skiver rugbrød
2 spsk. lakridssirup

Syltede bær
100 g frosne rabarber
100 g frosne blåbær
½ usprøjtet citron
75 g sukker

Fremgangsmåde til panna cotta med rugbrødscrumble

Begynd med cremen. Udblød husblassen i koldt vand. Bring fløde, sukker, vaniljekorn og -stang i kog og sluk for blusset. Smelt husblassen i den kogende fløde og rør godt. Rør skyren i, når det er håndvarmt, og hæld massen i 4-6 små forme. Sæt det i køleskabet et par timer.

Smuldr rugbrødet og rist det i lakridssirup på en pande i 5 min. Lad det tørre på bagepapir. Kom rabarberne i en lille kasserolle, pres og riv citronen og kom den i sammen med sukkeret og lad det småkoge 3 min., til rabarberne er møre, men ikke moste. Kom blåbærrene ved og sluk for varmen.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Bær sabayon
Bedstes citronfromage


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop