Opskrifter

Pavlova

Søndag, 24. juni 2012af Redaktion
Uhm! Lækker marengsbund – sprød udenpå og blød indeni.Den smelter på tungen, og så er den glutenfri

(8 pers.)

Marengsbund
4 æggehvider
¼ tsk. salt
250 g sukker
2 tsk. maizenamel
1 tsk. hvidvins- eller hindbæreddike

TIP

Kagen er opkaldt efter den russiske balletdanserinde Anna Pavlova

Fyld
1 pose kagecreme, Dr. Oetker
3 dl piskefløde
2 spsk. sukker
300 g friske bær, f.eks. hindbær, jordbær, blåbær og kiwi

Lad æggehviderne få stuetemperatur. Pisk dem forsigtigt med lidt salt til en blød skum, skru op for hastigheden og fortsæt, til skummet danner små stive toppe, tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk,
til det er opløst, men ikke for længe for så bliver massen grynet. Vend forsigtigt sigtet maizenamel
og eddike i. Beklæd en springform på 24 cm med bagepapir. Bag bunden ved 160° i ca. 1 time, til bunden er sprød i kanten og cremefarvet. Sluk ovnen og lad kagebunden stå i ovnen, til den afkølet. Pisk fløde med sukker. Rør kagecremen, fordel den over bunden og kom piskefløden ovenpå. Pynt med bær.

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Opskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Connys mangodessert
Ananasruller med myntesukker
Chokolademarengs



Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop