Opskrifter

Pouls påskekage

Tirsdag, 8. april 2014af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Jette M. VesteragerFoto: Jette M. Vesterager
Pynt kagen med de kæreste kyllinger - spørgsmålet er bare, om du nænner at spise dem bagefter?

Opskrift på påskekage

Bunde
3 æg
1 æggehvide
1½ dl sukker
50 g kartoffelmel
2 spsk. kakao
2 stk. bagepulver

Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Hviden piskes stiv for sig. Mel kakao og bagepulver sigtes og røres i. Hviden foldes i dejen.
Kommes i 3 smurte lagekageforme. Bages ved 200° midt i ovnen i ca. 8 min. (ikke varmluft) til dejen slipper.
Vendes hurtigt ud på et stykke bagepapir, hvorpå der er drysset sukker.
Kan bages i forvejen og gemmes.

Fyld og pynt
300 g usvovlede abrikoser
2½ dl piskefløde
500 g marcipan

Abrikoserne udblødes natten over. Gives et opkog og blendes. Lidt af pureen smøres på bundene. Resten vendes med fløden, der forinden er pisket til skum. Smøres på alle tre bunde.
Marcipan rulles ud og kagen beklædes med et lag foroven og et rundt om kagen.

Af de afskårne marcipanrester kan der trilles kyllinger og blomster, hvis marcipanen tilsættes lidt frugtfarve.

Prøv flere påskedesserter...
Påske-flødebolleæg
Ferskner i vanilje med bagt budding

Artiklen indeholder affiliatelinks.