Opskrifter

Provencalsk pæretærte

Mandag, 5. september 2011af Redaktion
Skøn tærte med karamel

(6 pers.)

3-4 pærer
Vand
Sukker
1 spsk. citronsaft.

Karamel
1 dl sukker
1 dl vand

TÆRTETIPS

En tærtebund skal opfylde flere ting. Den skal være sprød, men alligevel fast, og så må den ikke være for tyk. Brug koldt smør og bland dejen hurtigt.
I en foodprocessor må dejen ikke mikses for længe, så bliver den sej og mindre sprød, når den bages. Dejen kan trykkes ud i formen eller rulles ud og lægges i formen.
Den skal hvile koldt, mindst 30 min., inden den prikkes med en gaffel og forbages. Tærtedej kan krydres med sesamfrø, hakkede krydderurter eller revet parmesanost. Man kan lave en mere mager tærtedej ved at erstatte halvdelen af smørret med omkring 1 dl kvark, men så bliver den knapt så sprød.

Dej
125 g sukker
4 æg
100 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet smør

Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kernehuset. Kog dem møre i lidt vand tilsat sukker. Sukkermængde og kogetid vil afhænge af, hvor modne pærerne er.
Karamel: Kog sukker og vand i 5-7 min., til det begynder at karamellisere. Hæld karamellen i en rund slip let-form (24 cm).
Dej: Pisk sukker og æg let og luftigt. Vend mel, bagepulver og smør i dejen. Kom dejen i den sukkerbeklædte form. Skær pærerne i kvarte og fordel dem oven på dejen. Bag kagen ca. 50 min. ved 150° på nederste ovnrille. Lad kagen køle lidt og vend den så ud på et fad. Server kagen med friske hindbær, jordbær eller coulis lavet af bær pureret i blender med sukker.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mange flere tærter...


Pæretærte med
mandellåg


Sprød citrontærte


Omvendt tærte med
peberfrugt


Svampetærte med
sellerisalat












Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop