Opskrifter

Rå æblekage

Mandag, 21. oktober 2013af Redaktionen
Uhm! Æblekage på en kold efterårsdag!

Ingredienser til rå æblekage

(Rå æblekage til 4 pers.)

700 g sødlige, faste æbler
1 spsk. citronsaft
Sukker efter smag


Havregrynsdrys
75 g havregryn
3 spsk. sukker
30 g smør
1½-2 dl piskefløde

Creme
3 æggeblommer
1 spsk. sukker
2½ dl mælk
1 spsk. majs­stivelse
1 tsk. vanilje­sukker


Pynt
Geléklatter til pynt

Fremgangsmåde til rå æblekage

Creme: Pisk æggeblommer, sukker, mælk og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen op til kogepunktet under piskning og tag den fra varmen. Rør vaniljesukker i og køl af.

Bland havregryn og sukker og rist det sprødt på en pande i smør under jævnlig omrøring og jævn varme. Afkøles.

Riv æblerne groft, bland dem med citronsaft og smag dem til med sukker. Læg æbler, creme og havregryn lagvis i en skål. Pisk fløden stiv og kom den over. Pynt din rå æblekage med geléklatter.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Pæretærter med marsala
Æblemuffins


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop