Opskrifter

Rabarbergrød

Onsdag, 27. juni 2012af Redaktion
Lav din rabarbergrød, som mormor laver den

(Rabarbergrød til 2 pers.)
30 min. + afkøling

Ingredienser til rabarbergrød

500 g rabarber, gerne vinrabarber
½ dl vand
150 g rørsukker
1 stang vanilje
Evt. 1 spsk. nonoxal
40 g mandelsplitter

Tilbehør til rabarbergrød
Fløde eller mælk

Prøv også: Violas rabarbergrød

Fremgangsmåde

Rens rabarberne og skær dem i 5 mm tykke skiver.

Kom rabarberne i en gryde med vand, sukker og den flækkede vaniljestang og lad det koge op.

Læg låg på gryden og lad grøden småsimre ved lav varme i 20 min.

Smag din rabarbergrød til med sukker og tilsæt evt. nonoxal for at neutralisere rabarbersyren.

Kom din rabarbergrød i en serveringsskål, drys med sukker på toppen og stil den til afkøling.

Server din rabarbergrød kold, drysset med mandelsplitter sammen med kold fløde eller mælk.

Opskrift: Kristina Marckmann

Kunne du lide opskriften på rabarbergrød?
Find flere opskrifter her...
Marengstærte med citroncreme og jordbær
Rabarber-is med syltede jordbær
Rødgrød med fløde