Opskrifter

Risalamande med orangesauce

Søndag, 15. december 2013af Redaktionen
Efter den lækre flæskesteg og den sprøde andesteg skal der naturligvis serveres risalamande! Her i en lidt anderledes version med orangesauce

Ingredienser til risalamande

(6 pers.)

2 dl vand
6 dl sødmælk
1 dl grødris
1 vaniljestang
1 knsp. salt
2-3 spsk. sukker
4 dl piskefløde
75-100 g mandler

Tilbehør
1 glas kirsebærsauce

Fremgangsmåde til risalamande

Kog grøden dagen før. Bring vand og mælk i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ris og den flækkede vaniljestang og lad det småkoge under låg ca. 50 min., til grøden er jævn. Rør i grøden af og til og smag til sidst til med en anelse salt. Afkøl grøden. Smut og hak mandlerne og gem en hel mandel. Pisk fløden til skum og vend den i grøden sammen med mandler. Smag til med sukker og hæld den i en skål. Stil risalamanden i køleskabet.

Prøv også: Risalamande med kirsebærsauce

Ingredienser til orangesauce

4 usprøjtede appelsiner
2 mandariner
100-125 g rørsukker

Fremgangsmåde til orangesauce

Riv skallen fint af 2 appelsiner og pres saften af alle appelsinerne og mandarinerne. Kom skal, saft og sukker i en gryde og kog under jævnlig omrøring, til sukkeret er smeltet. Kog så saucen ind uden låg ca. ½ time ved middel varme, til den er jævn. Smag den til med sukker.

Tip: Saucen kan krydres med en kanelstang eller ½-1 flækket vaniljestang.

Risengrød i mikroovn

Kom 2 dl grødris og 1 l mælk i en høj skål på 2-3 l. Varm op uden tildækning 9 min. ved 1.000 watt, til mælken begynder at koge, hold øje med den. Dæmp til 250 watt og kog 30 min. Rør rundt og smag til med salt. Efter saltet er tilsat, begynder grøden at stivne.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Vaniljeris med kirsebærsorbet
Appelsindessert

Flere opskrifter på konfekt og knas til jul

Lav konfekt og knas til jul