Opskrifter

Rødbedekage

Lørdag, 31. januar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Flot rødbedekage med glasur af flødeost og limeskal. Rødbedekagen er pyntet med kandiserede rødbeder

Ingredienser

225 g sukker
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
1½ dl solsikkeolie
325 g rødbeder (el. gule el. stribede)
200 g mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
1 tsk. ingefær
40 g tørrede tranebær
200 g flødeost
65 g blødt smør
125 g flormelis
1 usprøjtet lime

Fremgangsmåde

Pisk sukker, æg og vaniljesukker lyst og rør olien i. Skræl og riv rødbederne og vend dem i æggemassen.
Bland mel, bagepulver, natron, salt, ingefær og tranebær og rør det i dejen. Fordel dejen i en smurt springform på 23 cm, bag den ved 185° i ca. 30-40 min. og lad den afkøle.
Rør flødeost, smør, flormelis og limeskal sammen og fordel det over kagen.
Pynt med kandiserede rødbeder (se opskrift nedenfor) og servér.

Opskrift på kandiserede rødbeder

100 g rødbeder
2 dl vand
160 g sukker
3 spsk. sukker
200 g sukker

Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Kog vand og sukker op under omrøring, til sukkeret er opløst, tilsæt rødbedeskiverne og lad dem småsimre i 10 min. Fisk rødbedeskiverne op af sukkerlagen og lad dem dryppe af. Vend skiverne i den ekstra sukker, spred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem tørre i ovnen ved 60° varmluft i 40 min.

Læs også: Krydder rødbeder

Bag lækre chokoladekager

Bag lækre chokoladekager