Opskrifter

Spanske makroner

Mandag, 27. juni 2011af Redaktion
Hjemmebagte makroner er noget ganske andet end de købte, og de tager ikke lang tid at bage. Brug dem i trifli og som knasende tilbehør til is og frugtdesserter

(20-25 stk.)

100 g mandler
50 g pinjekerner
150 g sukker
½ stang vanilje
Ca. 1½ æggehvide (½ dl)

Kværn mandler og pinjekerner fint og bland dem med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud i mandlerne. Rør gradvist æggehviden i, til massen hænger sammen. Tril dejen til kugler med fugtige hænder på størrelse med små valnødder. Læg dem på bagepapir på plade og tryk dem lidt flade. Bag dem gyldne 10-12 min. ved 200° på ovnens midterrille. Tag pladen ud og træk bagepapiret med kager over på en rist. I løbet af 3-4 min. kan kagerne løftes af bagepapiret og køle helt af på risten. Opbevar dem i en tæt dåse.
Med langtidsbagte rabarber og hjemmelavede makroner kan det næsten ikke blive bedre.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Luksus rabarbertrifli
Bagte vaniljestænger
Italiensk trifli med jordbær




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop