Opskrifter

Valnøddekage - Min bedste opskrift

Torsdag, 16. februar 2017af opskrift: Elisabeth Keller. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen opskrift: Elisabeth Keller. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Elisabeth Keller fra Kastrup laver denne flotte og lækre valnøddekage. Vi har været så heldige at få opskriften og den skal du selvfølgelig ikke snydes for.
(8 pers.)

Det skal du bruge til valnøddekage:

270 g valnøddekerner 160 g sukker 4 æggehvider 20 g smør 2 spsk. rasp Fyld: 4 dl piskefløde 1 spsk. pulverkaffe 1 dl valnødder 1 spsk. kandiserede violer Prøv også: Valnøddekage med abrikosmos

Sådan laver du valnøddekage

Hak valnøddekernerne fint i en foodprocessor eller i en mandelkværn og bland dem med sukkeret. Pisk hviderne helt stive og vend nøddeblandingen i. Smør to lagkageforme (22 cm) med smørret, drys med rasp og fordel dejen i formene. Bag bundene ved 175° i 20 min. og lad dem afkøle helt. Fyld: Pisk fløden til skum med kaffen, kom 1⁄3 mellem bundene og fordel resten over kagen. Hak de sidste valnødder og drys dem over kagen sammen med kandiserede violer. Prøv også: Kaffe-nøddekage