Opskrifter

Varm chokoladekage med creme

Mandag, 30. juni 2008af X
(6 pers.)125 g smør125 g sukker3 store æggeblommer100 g hvedemel1 tsk. bagepulver3 spsk. kakao ½ tsk. hjemmelavet vaniljesukker30 g mandler1 spsk.

(6 pers.)

125 g smør
125 g sukker
3 store æggeblommer
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

3 spsk. kakao
½ tsk. hjemmelavet vaniljesukker
30 g mandler
1 spsk. mælk

Creme:
4 dl fløde (evt. halvt fløde og halvt sødmælk)
3 spsk. kakao
4 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse

2 æggeblommer

Pisk sukker og smør luftigt og tilsæt æggeblommer en ad gangen. Fold mel, bagepulver, kakao, vaniljesukker og blendet mandel og mælk i og kom det hele i en smurt souffleform eller høj bradepande. Læg alufolie over. Bages i vandbad ved 160° (vandet skal være kogende) i 1 time. Bland alle ingredienser til cremen (gem 1 dl fløde) og kog op under piskning. Serveres varm til den nybagte kage. Fløden piskes til let skum og serveres sammen med sauce, så den flyder ud.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen