Opskrifter

Æblesirup

Søndag, 22. januar 2012af Redaktion
En lækker sirup, der kan bruges til kager og desserter

1½ kg æbler
2 dl vand
100 g rørsukker pr. ½ l saft

Skær æblerne i kvarte og fjern kernehus og blomst, de skal ikke skrælles. Kom æbler og vand i en gryde og kog dem meget møre under låg, ca. ½ time. Hæld blandingen i en sigte foret med et klæde og lad den dryppe af 2-3 timer. Mål saften og hæld den i en gryde sammen med rørsukker. Kog den ind til en sirupsagtig konsistens på ca. ¾ time og skum nogle gange. Når en dråbe falder langsomt fra skeen, er siruppen færdig.
Hæld den i en skoldet flaske og opbevar den køligt.

Brug evt. noget af den faste æblemos fra æblesiruppen til en krydret æblesandkage

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

FIN DÅSE MED RETROMOTIV

Flot metaldåse til te, kaffe mm. i flot retrostil, der uden tvivl vil pynte på køkkenbordet.
Dåsen koster 69 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Lemoncurd
Æblesmoothies
Appelsin-ingefærmarmelade











Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop