Opskrifter

Ærtesuppe med hele ærter og årgangsskinke

Mandag, 18. juli 2011af Redaktion
Den delikate suppe kan spises varm eller iskold

(4 pers.)

500 g bælgede ærter
2 hakkede skalotteløg
2 spsk. smør
1 dl tør hvidvin eller mousserende hvidvin
8 dl hønsekødssuppe
Salt og peber
1 dl piskefløde
4-6 skiver tyndt skåret luksusskinke (vi var på Læsø og brugte slagter Juuls fortræffelige årgangsskinke)

Tilbehør
Groft brød

Kom smør og hakkede skalotter i en gryde og steg i 5 min. Kom 300 g af ærterne i og steg med i 1 min.
Hæld suppen på og giv et kort opkog. Blend med vinen og smag til. Rund af med fløde og smag igen.
Rist skinken i ovnen ved 200° i 5-7 min. og bræk den i små stykker, der drysses i den varme eller isafkølede suppe sammen med friske ærter.
Server med brød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere opskrifter med ærter....


Ærtesalat med krab-
ber


Lammemørbrad
med kantareller


Ærtegazpacho

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop