Opskrifter

Bagt tomatsalsa

Mandag, 11. juni 2012af Redaktion
Tomatsalsaen er god til grillmad, fersk og røget fisk, frikadeller og krebinetter

Ordet salsa kommer fra det italienske og spanske køkken. Det kan være en varm sauce, men er efterhånden oftere en kold, krydret sauce med rå, finthakkede grønsager.
En god, fast, mild tomatsalsa med kun en anelse olie er godt til grillmad, fersk og røget fisk, frikadeller og krebinetter.

(4 pers.)

2 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
400 g modne tomater
1 spsk. olivenolie
½-1 spsk. vineddike
½ tsk. merian
Sukker
Salt og peber

Pil skalotteløg og hvidløg. Læg dem sammen med tomaterne i et ildfast fad og bag dem ved 200° i 20 min. Afkøl grønsagerne. Træk skindet af tomaterne og pres dem fri for de fleste kerner. Hak tomater og de to slags løg ret fint med en kniv og kom det i en skål. Rør olien i og smag til med vineddike, merian, salt, peber og sukker.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere koldt og krydret til sommermaden...


Rød mojo

Aioli

Avocado mojo
med ingefær

Sprød mozzarella











Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop