Opskrifter

Blinis med stenbiderrogn

Lørdag, 25. februar 2012af Redaktion
Den klassiske forårsforret, der smager skønt, og kan laves uden det store besvær

150 g frisk stenbiderrogn
1 tsk. salt
15 g gær
3 dl mælk
2 æg
90 g boghvedemel
90 g mel
½ tsk. salt
Smør til stegning
1 finthakket rødløg
1¼ dl cremefraiche 18%

Rens rognen, det gøres nemmest ved at komme den i en skål og rør rognen igennem med et piskeris, så de små hinder sætter sig i riset. Kom rognen i en sigte, skyl den under koldt vand og lad den dryppe godt af. Kom rognen i en skål sammen med saltet og lad den trække på køl i en time. Rør gæren ud i mælken, del æggene og rør blommerne i mælken. Bland de to slags mel med salt og rør mælkeblandingen heri. Stil dejen til hævning et lunt sted i en time og pisk hviderne stive. Vend æggehviderne i dejen og bag små blinis på en pande i 2-3 min. på hver side. Servér de små blinis med stenbiderrogn, rødløg og cremefraiche.

Madopskrift: Kristina Marckmann

SMART DAMPBOKS TIL FISKEN

Den smarte dampboks fra SilikomArt er i 100% silkone, hvis egenskaber forhindrer fisken i at hænge ved formen. Boksen kan købes i shoppen...

Find flere opskrifter her...
Blinis med fjordrejer
Blinis med laks
Blinis med marineret torsk og tapenade










Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop