Opskrifter

Frikadeller med smag og bid i

Søndag, 3. juni 2012af Redaktion
2 slags frikadeller, der kan serveres som del af en frokost eller til aftensmad

Lamme-frikadeller


(Ca. 12 stk.)

400 g hakket lammekød
1 hakket løg
1 æg
½ dl rasp
1 tsk. salt
Peber
½-1 dl mælk
25 g pinjekerner
1 tsk. tørret rosmarin
1 spsk. olivenolie

Rør alle ingredienserne grundigt sam-men. Form farsen til ca. 12 frikadeller og steg dem gyldenbrune på begge sider i olien på en pande.
Server evt. en Aalborg Export Akvavit til.


Frikadeller

(20 stk.)

2 forårsløg
1 chili
400 g hakket kalv og flæsk
1 tsk. salt
Peber
½ dl havregryn
1 æg
½ dl mælk
1 spsk. rapsolie


Hak forårsløgene fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Rør kødet grundigt sammen med salt, peber, havregryn, æg, mælk, forårsløg og chili. Form 20, små frikadeller og steg dem i olien på en pande, til de er gyldenbrune.
Server evt. en Aalborg Taffel Akvavit til.


Tilbehør til begge slags frikadeller
Gulerødder, cherrytomater og brød

Madopskrift: Pernod Ricard Denmark

PRAKTISK PENSEL

Praktisk pensel i silikone til bagning og mad. Perfekt til brede overflader og supernem at rengøre! Penslen koster 39 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Kartoffelmash med mandler
Ovnkartofler med citron og havens urter
Nøddefrikadeller med citron








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop