Opskrifter

Gammeldags leverpostej

Mandag, 22. september 2008af X
½ kg svinelever200 g fersk spæk3 ansjosfileter el. benfri sild2 løg125 g mel ½ l mælk2 hele ægCa. 2 tsk. saltGroftkværnet peber1 tsk. tørret eller1

½ kg svinelever
200 g fersk spæk
3 ansjosfileter el. benfri sild
2 løg
125 g mel
½ l mælk
2 hele æg
Ca. 2 tsk. salt
Groftkværnet peber
1 tsk. tørret eller1 spsk. frisk timian


Hak lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskine en eller to gange, afhængig af, hvor grov leverpostejen skal være, eller brug blenderen. Pisk kold mælk og mel sammen i en gryde, varm op under piskning og kog det igennem. Tag gryden fra varmen. Rør levermassen i og rør æggene i, rør godt, så det fordeles også nede ved bunden. Krydr med salt og peber og timian. Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade. Læg låg på og frys ned eller bag straks leverpostejen i ovnen i vandbad ved 175°. Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse. Bruges et meget stort ovnfast fad er bagetiden ca. 1 1/4 time, bages i en mindre aluform er bagetiden ca. 3/4 time. Leverpostejen bages uden låg på nederste eller midterste ovnrille. Hvis leverpostejen bages fra frossen stand, skal den bage ca. 1/3 længere. Tip: Lever og spæk kan sammen med løg og ansjoser hakkes i foodprocessor. Spækket skæres i små tern, og maskinen skal ikke køre alt for længe.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen