Opskrifter

Hjemmelavet tykmælk med rugbrødsdrys

Søndag, 18. marts 2012af Redaktion
En god måde at bruge de sidste, lidt tørre skiver rugbrød

1 l sødmælk
1 dl piskefløde
1 dl kærnemælk
2 skiver rugbrød uden kerner
2 spsk. sukker

Kog mælk og fløde op under omrøring og lad blandingen afkøle til 22-25° (brug gerne et stegetermometer). Tilsæt kærnemælken og fordel blandingen i 6 små skåle. Dæk skålene løseligt med bagepapir og et rent viskestykke og lad dem stå ved stuetemperatur i et lille døgn. Riv rugbrødet på den grove side af rivejernet eller hak det fint og rist det på en tør pande i 5 min. Tilsæt sukkeret og lad det riste med i et par min. Lad rugbrødsdrysset køle helt af og kom det i en lufttæt beholder. Stil tykmælken i køleskabet til den er rigtig kold, server den med rugbrødsdrys og frisk frugt.

Madopskrift: Kristina Marckmann

EN NY KØKKENREVOLUTION

Lékué dampboksen damper pasta, ris, gryderetter og supper hurtigt og nemt i mikroovnen. Et perfekt alternativ til gryderne. Boksen kan købes her

Find flere opskrifter her...
Nødde-chokoladesmør
Morgenkokotte
Godmorgenwrap








Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop