Opskrifter

Hjemmerøget makrel med sellerisalat

Lørdag, 30. marts 2013af Redaktion
Den hjemmerøgede makrel er absolut værd at prøve!

Ingredienser til røget makrel med sellerisalat

(6 pers.)

1 bananskalotteløg
1 citron
300 g selleriknold
1 fennikel
200 g rødkål
½ dl mayonnaise
1 spsk. friskrevet peberrod
½ dl cremefraiche 38%
Salt og peber
Spirer til pynt (evt. lyserøde radisespirer)

3-6 makrelfiléter
2 tsk. groft havsalt i flager
2 spsk. jasminteblade
Olie

Fremgangsmåde

Pil, skræl og rens alle grønsagerne. Skær løget i smalle både, skær sellerien i tynde strimler evt. med et mandolinjern eller en anden køkkenskærer. Skær fennikel på langs i tynde både, snit rødkålen i tynde strimler og kom det hele i isvand tilsat saften fra en halv citron. Rør mayonnaise med peberrod og cremefraiche og smag til med salt og peber. Hæld vandet fra grønsagerne og vend dem med resten af citronsaften, inden du vender dressingen i. Smag den til og stil den køligt. Drys makrelfiléterne med halvdelen af saltet. Kom teblade og resten af saltet i bunden af en wok eller stegegryde, læg en rist over og pensl den med lidt olie. Læg fiskene på risten og læg et låg af alufolie over, så røgen bliver inde i wokken. Sæt gryden over moderat varme, til røgen begynder at trænge ud, og skru så helt ned. Ryg fisken i ca. 15 min., sluk og lad den ryge færdig på eftervarmen. Servér markellen lun med salaten til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Salat med røget makrel, hindbær og kartofler
Salat med røget makrel og peberrod

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Påskefrokost

Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...