Opskrifter

Kammuslinger med beurre blanc og aspargessalat

Mandag, 31. maj 2010af Redaktion
Lækker forret med masser af smag

(2 pers. forret)

6 kammuslinger
1 hakket skalotteløg
3 spsk. hvidvinseddike
1 dl hvidvin
½ dl piskefløde
75 g smør
Salt og peber
Masser af frisk dild
6 grønne asparges
4-6 hvide asparges

Tilbehør
Flute og citron


ASPARGES

  • Kogetiden er kort, 4-8 min., hvor de hvide skal koge længst og skal skrælles, mens de grønne kan spises rå.
  • De opbevares bedst med afskårne ender og pakket i fugtigt avispapir og så i køleskabets grøntskuffe.
  • Husk godt med salt i kogevandet, og at hovederne helst ikke skal koge så længe som resten.

Sådan gør du
Hak løget fint og kog det med eddike, til denne er næsten væk. Kog så med vin, til det er reduceret til det halve. Kom fløde ved og giv et opkog. Pisk smørret i små terninger i og blend evt., så det skummer. Hold det lunt, men det må ikke koge. Høvl med kartoffelskræller flager af 4 grønne og 2-4 hvide asparges. Damp de andre let i saltet vand i mindre stykker. Drys kammuslinger med salt og peber og steg ved høj varme i lidt smør. Anret med citronbåde, dampede stykker af asparges og flager af asparges, før sovsen hældes over til sidst.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv mere med asparges
Grillede nakkekoteletter med aspargesfrikassé
Aspargesterrin
Ristede asparges med andebryst
Aspargesruller