Opskrifter

Kørvelsuppe

Tirsdag, 1. april 2014af Redaktion
Kørvelsuppe hører traditionelt til dansk forårsmad, og den kan både laves på basis af kyllingesuppe, kalvesuppe og kraftig ikke for salt, bouillon. Kogelagen fra gammeldags hamburgerryg, ikke for salt kan også bruges, den giver en lidt røget smag.

Ingredienser til kørvelsuppe

(4 pers.)

150 g frisk kørvel
1½ l lys suppe el. bouillon
2 porrer
4-5 gulerødder
2-3 kogte kartofler
3 spsk. mel
40 g smør


Tilbehør
4 æg
Brød


Fremgangsmåde til kørvelsuppe

Hak kørvlen fint. Skrab eller skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Skær kartoflerne i mindre stykker. Kog suppen op, tilsæt gulerødder og porrrer og kog dem møre på ca. 15 min. Tilsæt kartoflerne og varm dem igennem. Rør mel og smør sammen til en bolle, kom den i suppen og lad den smelte. Pisk suppen igennem. Bland den hakkede kørvel i. Tag gryden fra varmen, ellers blegner kørvlen, og smag den til med salt og peber. Servér suppen med halve, smilende æg kogt 5-6 min.

Tip: Kørvel er smagsmæssigt i familie med sødskærm, en kraftig krydderstaude, der spirer i det allertidligste forår, og kan bruges i stedet for kørvel. Kartoflerne, som giver en smule ballast i suppen, kan byttes ud med friske, snittede asparges.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Kokossuppe med rejer og chili
Muslingesuppe


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop