Opskrifter

Rødbedetatar

Tirsdag, 26. marts 2013af Redaktion
Fyldig rødbedesalat til påskebordet

Ingredienser til rødbedetatar

(6 pers.)

500 g rødbeder
Saften af ½ citron
2 spsk. mild frugteddike
2 syrlige æbler
½ rødløg
2 spsk. frisk, revet peberrod
1½ spsk. grov dijonsennep
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 spsk. sukker
1 bdt. purløg

Fremgangsmåde

Kog halvdelen af rødbederne i 35 min., til de stadig har bid, men kan skrælles eller gnubbes fri for skræl. Skræl de rå rødbeder og riv dem groft på et rivejern. Vend de rå rødbeder med citronsaft og lidt groft salt.

Fjern kernehuset på æblerne. Skær de kogte, skrællede rødbeder, æbler og løg i så små tern som muligt. Hak purløg og gem halvdelen til pynt. Bland grønsager og æble sammen, rør purløg og peberrod i og smag til med sennep, eddike, salt, sukker og peber.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Lammerullepølse
Lun rosenkålssalat

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

Påskefrokost

Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...