Opskrifter

Sesamkyllingesalat

Tirsdag, 15. marts 2011af Redaktion
En god, fyldig salat til buffeten

(12 pers.)

¾-1 kg kyllingebrystfilet

Sojamarinade
4 spsk. sherry
8 spsk. japansk soja
3-4 fed presset hvidløg
4 tsk. stødt ingefær
Olie til stegning

Salat
50 g sesamfrø
500 g gulerødder
2 porrer
3 syrlige æbler
2 spsk. citronsaft

Til servering
6 spsk. sojamarinade
3 spsk. sesam- eller rapsolie
Persille

Læg kyllingebrystet tæt i en mindre bradepande. Pisk marinaden sammen, hæld halvdelen over og gem resten til serveringen. Stil det køligt 4-6 timer. Dup kødet tørt og steg det holdvis på panden
i olie 6-7 min. på hver side ved mellemvarme. Køl kødet af tildækket til næste dag. Rist sesamfrøene 4-5 min. på en tør pande eller i mikroovn. Skær gulerødderne i smalle strimler og porrerne i tynde skiver. Læg dem i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i 5 min. Hæld dem derefter i en sigte.
Skær æblerne i små tern og vend dem med citronsaft. Bland æbler, porrer og gulerødder. Hertil kan forberedes. Skær kyllingebrystet i skiver. Fordel grønsagerne på 2 store fade. Læg kyllingeskiver tæt, taglagt på grønsagerne. Pisk lie og dryp den over.
Pynt med sesamfrø og persille.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Lakseterrin med hummer
Avocadosalat med stenbiderrogn og rejer
Tomatsalat med mozarella og pesto




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop