Opskrifter

Små lækkerier

Lørdag, 27. december 2008af Redaktion
Skønne fristelser til buffetbordet

Kinesiske kyllingespyd med tomatsyltetøj

3 kyllingefileter
1 tsk. sechuanpeber
½ tsk. salt
2 spsk. sesamolie

Syltetøj:
250 g grofthakkede tomater
½-1 rød chili, finthakket
1 fed hvidløg, hakket
30 g rosiner
2 cm fintreven ingefær
100 g demerarasukker (rørsukker)
1 spsk. fiskesovs
½ dl rødvinseddike

Lav syltetøj i god tid. Kør alle ingredienser i en foodprocessor og kog det igennem med sukker og eddike. Lad det koge lidt ind i ca. 30 min. Afkøles. Skær kødet i små stave og vend det i sechuanpeber og salt. Pensl med sesamolie og steg på grillpande ca. 2 min. på hver side - og der er 4 sider. Sæt spyd i kødet og server med tomaterne til.



Pærer med parmaskinke og rucola

2 faste modne pærer
1 tsk. citronsaft
1½ dl rucola
Ca. 30 g grana el. parmesanost i høvlede tynde skiver
12 skiver parmaskinke
Tandstikkere

Skær pærerne i kvarter og fjern kernehuset. Skær så hver kvarte i tre, så der er 24 stykker. Dryp med citron. Læg en halv skive skinke som bund med en flage ost på. Læg så pære og til sidst et par blade skyllet, duppet rucola på. Luk skinken sammen og stik en tandstikker igennem.



Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Se også ...
Udhulede kartofler med røget laks og peberrodscreme
Krydrede kødboller i salat