Opskrifter

Syltede pærer

Tirsdag, 27. august 2013af Redaktion
Skønne syltede pærer, der kan bruges som tilbehør i en dessert eller måske i en lagkage...

Ingredienser til syltede pærer

1 kg pærer
5 dl vand
400 g sukker
½ dl eddike
1 vaniljestang
4-5 kardemommekapsler
1 usprøjtet citron
1 tsk. Atamon


Fremgangsmåde til syltede pærer

Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehus og stilk med en lille hulske eller teske. Kog vand, sukker, eddike, den flækkede vaniljestang og kardemommekapslerne op, til sukkeret er smeltet, tilsæt pærerne og lad dem kog i 5-10 min., til de er møre. Tag pærerne op med en hulske og kom dem på skoldede glas.
Skær citronen i halve skiver, kom dem i sukkerlagen og lad dem koge i 5 min. Tilsæt Atamon til sukkerlagen, hæld den over pærerne og luk glassene til.

Tip: Læg de skrællede pærer i vand tilsat citron, til de skal koges, så undgår du brunfarvning.


Om syltning

En vellykket syltning er også afhængig af, at opbevaringsglassene er fuldstændig rengjorte inden påfyldning, samt at skruelåg, gummiringe og patentlåg skal være intakte og uden rust.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Råsyltede kirsebær
Hybenkompot


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop