Opskrifter

And med rødkålssalat

Fredag, 19. december 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Klassisk julemad: sprød and med rødkålssalat og brunede kartofler - så bliver det jul igen

Opskrift på and med rødkålssalat

(3-4 pers.)

1 stor and (ca. 2½ kg)
1 dl groft salt
1 bdt. frisk timian
½ lille rødkål
1 spsk. groft salt
3 appelsiner
2 æbler
100 g valnødder

Dressing:
1 spsk. honningeddike
3 spsk. valnøddeolie
Salt og peber

Prøv også: And med tyttebærsovs og rødkål

Populært til jul

Flæskesteg med rødkålssalat og brunede kartofler Ris à la mande - 3 gode opskrifter Finskbrød

Sådan laver du anden

Dup anden tør med køkkenrulle og gnid den med groft salt. Stop halvdelen af timiankvistene i anden og stil den på risten over et fad med ca. 2 dl vand og resten af timianen. Sæt anden i ovnen ved 200º i 2½ time, dryp anden jævnligt med skyen fra bunden. Lad den hvile 15 min., før den skæres ud.

Snit rødkålen fint og kram den med groft salt, læg den i et dørslag og lad den trække ca. 30 min. Skyl evt. saltet af. Pisk marianden sammen og vend kålen heri. Skær appelsin og æbler i passende stykker og vend dem i kålen. Rist nødderne i ovnen i 5 min. Vend dressingen i kålen og drys med de lune nødder.
Servér med brune kartofler.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!