Opskrifter

Andebryst i solbær med jordbærsalat

Lørdag, 25. juli 2015af Kristina Marckmann | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Saftigt andebryst stegt i solbær med persilledryssede kartofler og jordbærsalat. Andebryst hører ikke kun julen til - her med et twist af sommer.

Opskrift på andebryst i solbær med jordbærsalat

(6 pers.)

Andebryst:
4 andebryster
Salt og peber
150 g solbær
2 rødløg
1 dl æblejuice

Jordbærsalat:
400 g jordbær
2 spsk. sukker
1 tsk. rosenpeberkorn
75 g spæde spinatblade
200 g fetaost
4 spsk. balsamico
25 g pinjekerner

Prøv også: Andebryst med rosenkål og æbler

Sådan laver du andebryst i solbær med jordbærsalat

Andebryst:
Snit skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber.

Skyl bærrene, pil løget og skær dem i tynde både.

Brun andebrysterne på en varm pande på begge sider og læg dem i et ovnfast fad.

Svits solbær og løg 2-3 min. i andefedtet. Hæld æblejuicen over og lad den koge godt ind.

Hæld løgblandingen over andebrysterne og steg dem færdig midt i ovnen ved 175° i 20 min.

Lad andebrysterne hvile i 10 min., skær dem i skiver på skrå og servér med kogte, persilledryssede kartofler og jordbærsalat.

Jordbærsalat:
Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte og drys med sukker og knust peber.

Skyl spinaten og dup den tør i et rent viskestykke.

Bland spinat og jordbær, smuldr fetaen over og dryp med balsamico.

Rist pinjekernerne på en tør pande, drys dem over salaten og servér.

Prøv også: Andebryst med blommesovs