Opskrifter

Andebryst med rodfrugter

Søndag, 16. november 2014af Kristina Marckmann Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Andebryst serveret i skiver med blandede rodfrugter og appelsinsauce

Opskrift på andebryst med rodfrugter

(4 pers.)

2 store andebryster
800 g rodfrugter; rødbede, pastinak, persillerod, knoldselleri, majroe
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
Salt og peber
½ dl hvidvin
1 usprøjtet appelsin

Prøv også: Wok med andebryst

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til andebryst og tilbehør

Rids skindet med en skarp kniv helt ind til kødet. Læg brysterne med skindsiden nedad på en kold Tefalpande, så fedtet langsomt varmes op og løber fra. På den måde får man et tyndt og sprødt fedtlag.

Steg brysterne næsten færdige på skindsiden, ca. 20 min., og brun dem kort på kødsiden, 3-4 min. Lad brysterne hvile i 5-10 min. Så snart andebrysterne afgiver fedt på panden, hældes lidt af det over i en sautérpande.

Steg rodfrugter, krydderurter og strimler af appelsinskal i andefedtet i ca. 15-20 min. Krydr med salt og peber, hæld vin på og dernæst appelsinsaft. Kog saucen lidt ind.

Servér andebrystet i skiver med rodfrugter og appelsinsauce.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.