Opskrifter

Bagte kartofler med indisk linsesauce

Lørdag, 15. oktober 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Danmark og Indien mødes i denne lækre opskrift på bagte kartofler med linsesauce. Servér kartoflerne med friske små tomater og en yoghurt dressing.
(2 pers.)

Det skal du bruge til bagte kartofler med indisk linsesauce:

2 store bagekartofler 1 spsk. jordnødde- el. rapsolie 1 tsk. karry ½ tsk. sorte sennepsfrø 1 løg 3 fed hvidløg 1 rød chili 85 g røde linser 1 tomat 4 dl grøntsags- bouillon 150 g kikærter (fra dåse) Salt og peber ½ bdt. koriander el. persille 1 lime Tilbehør: Yoghurt rørt med hvidløg samt tomatsalat Prøv også: Bagte kartofler med fyld

Sådan laver du bagte kartofler med indisk linsesauce

Vask kartoflerne, halvér dem og skær et kryds på skærefladen. Pensl dem med lidt olie og bag dem i et ovnfast fad ved 180° i 45 min. Rist krydderierne i olie på en varm pande i 2 min., til de dufter. Pil løg og hvidløg og skær dem i hhv. tynde både og fine skiver. Rens chilien og skær den i ringe. Kom løg, hvidløg og chili på panden og lad dem stege med i 2 min. Tilsæt linserne. Hak tomaten og tilsæt også den. Hæld bouillon på og lad det hele koge i 10 min. Skyl kikærterne grundigt og kom dem i saucen. Lad det hele koge videre i endnu 10 min., til saucen er tyk og fyldig. Smag den til og hæld den ved de bagte kartofler. Drys med hakket koriander og dryp med saften af en lime. Servér retten med krydret yoghurt og tomatsalat. Prøv også: Brændende kærlighed på spansk