Opskrifter

Bonde-æggekage

Mandag, 4. februar 2013af Redaktion
Æggekage smager dejligt, og så er det en god ret til de dage, hvor det skal hurtigt med maden

Ingredienser til æggekage

(4 pers.)

8-12 skiver letsaltet svinebryst eller god bacon
8 æg
1 dl mælk
Salt og peber
2-3 tomater
Salt og peber
1 bdt. purløg

Fremgangsmåde

Dup kødet tørt og steg det sprødt på en tør pande ved jævn varme. Vend flæsk eller bacon flere gange og læg det på fedtsugende papir. Hæld det meste af fedtet fra panden.

Pisk æg og mælk let sammen med salt og peber. Hæld æggeblandingen på panden. Løft jævnligt i æggemassen med en paletkniv, så det flydende kommer ned i bunden. Skær tomaterne i skiver og læg dem på æggekagen, når den er halvstivnet. Drys lidt salt og peber på. Pynt æggekagen med det sprøde flæsk og rigeligt, klippet purløg. Tag æggekagen fra varmen, inden det øverste lag æg er helt stivnet, så den ikke bliver for fast.

Spis groft rugbrød til.

Tip
Læg et lag kogte, kolde kartoffelskiver på panden, inden æggemassen hældes på.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Æggekage med savojkål, porre og kartofler
Æggekage med bønner, tomat og laks

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

Mad på 15-20 minutter

Nogle dage er bare mere travle end andre! På disse dage er det perfekt, hvis aftensmaden ikke kræver så meget tid, at man bliver fristet til at købe fastfood.
I galleriet har vi samlet 20 lækre retter, der kun tager 15-20 minutter at forberede - så kan det (næsten) ikke gå hurtigere.