Opskrifter

Brunkål med svineculotte

Onsdag, 20. april 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Brunkål behøver ikke at være gammeldags og kedeligt. Denne opskrift er med svineculotte, gulerødder og en sjat øl.
(4 pers.)

Det skal du bruge til brunkål med svineculotte:

Var brunkål noget for dig? Prøv også koteletter med sennepsstuvet kål

1 lille hvidkålshoved 4 spsk. sukker 2 spsk. smør 1-2 dl pilsner 1 svineculotte Salt og peber 3 gulerødder 1 håndfuld frisk timian

Sådan laver du brunkål med svineculotte

Skær kålen i brede strimler. Brun sukkeret i en stegegryde og tilsæt smørret, når karamellen er mørkebrun. Vend kålen i karamellen, til kålen falder lidt sammen. Tilsæt øl. Brun svineculotten på begge sider på en pande og krydr med salt og peber. Læg stegen oven på kålen. Lad retten simre i 25 min. under låg. Tag kødet op og lad det trække. Skær gulerødderne i små tern og kog med kålen i 5 min. Tilsæt hakket timian og smag til med salt og peber. Skær culotten i tynde skiver og servér med kål og kogte kartofler. Prøv også: Kylling i kål