Opskrifter

Crabcakes med sprød salat og citronmayonnaise

Onsdag, 2. august 2017af Kristina Marckmann
Crabcakes med krabbekød, kartofler, dild og mozzarella vendt i pankorasp og stegt i olie. Serveres med en lækker citronmayonnaise.

Ingredienser til crabcakes med citronmayonnaise

(4 pers.)
300 g kogte kartofler
25 g smør
2 ds. krabbekød (240 g)
1 spsk. hakket dild
50 g revet mozzarella
½ tsk. salt
1 knsp. peber 1 æg 4 spsk. mel
75 g pankorasp
Olie til stegning
Citronmayonnaise:
1 pasteuriseret æg
½ tsk. salt

 ½ usprøjtet citron 2 dl rapsolie
1 bdt. dild Tilbehør: 1 mini-romainesalat
150 g sukkerærter
1 bdt. radiser

Alternativ til crabcakes med citronmayonnaise: Skaldyrstærte med rød peberfrugtcreme

Fremgangsmåde til crabcakes med citronmayonnaise

Mos de kogte kartofler med smør, krabbekød, dild, mozzarella og smag til med salt og peber.

Citronmayonnaise: Blend ægget med salt og revet citronskal og -saft, og tilsæt olien lidt efter lidt, mens der blendes. Hak dilden, vend den i mayonnaisen og stil den koldt.

Form krabbemosen til små runde, let flade kugler og pisk ægget. Vend krabbekagerne i mel, sammenpisket æg og derefter i raspen. Steg kroketterne i olien, til de er gyldne og sprøde, og servér dem med salat, sukkerærter og radiser samt citronmayonnaisen.