Opskrifter

Dampet fisk

Fredag, 1. november 2013af Redaktion
Det helt sprøde skind danner en flot kontrast til den bløde fisk. I salaten er der sprødhed i granatæblekernerne og blødhed i tomaterne.

Ingredienser til dampet fisk

(4 pers.)

4 stk. kulmulefilet med skind
Olie
Groft salt
Salt og peber
1 tsk. karry
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør


Løg- og tomatkompot
2 skalotteløg
1 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
200 g salturt (kan købes i fiskebutikker) el. 300 g grønne bønner
Salt og peber
8 cherrytomater
1 granatæble


Fremgangsmåde til dampet fisk

Skær fiskestykkerne af skindet og læg skindet på bagepapir. Pensl skindet med olie og drys med groft salt og rist det i ovnen ved 200º i ca. 15 min., til det er helt sprødt. Vend fiskestykkerne i salt, peber og karry og steg dem i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie, 2 min. på hver side på ved jævn varme, så fisken ikke får en hård stegeskorpe. Pil løgene og skær dem i helt tynde skiver. Steg det ene løg i 1 spsk. olie ved lav varme i 2 min. Kom salturterne el. bønnerne ved og steg et par min. mere. Vend det andet løg i eddike og kom granatæblekernerne i. Skyl og hak tomaterne og kom dem i løgblandingen. Anret fisken på en bund af salturt, hæld tomatbladningen over og pynt med det helt sprøde skind.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Fish og chips
Maskintorsk


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop