Opskrifter

Engelsk julekage

Fredag, 25. november 2011af Redaktion
Kan holde lige til juleaften

250 g smør
200 g lyst muscovado sukker
4 æg
200 g hvedemel
300 g solbær (frost)
85 g valnødder eller pecannøder hakket
170 g tørrede tranebær, blåbær og kirsebær
200 g syltede kirsebær
100 g syltet appelsinskal
½ tsk. revet muskatnød
1½ tsk. stødt kanel
3 spsk. whisky eller brandy

Rør smør og sukker blødt og tilsæt æggene et ad gangen. Fold melet i skiftevis med solbær og fold alle syltede og tørrede bær i sammen med nødder, krydderier, appelsinskal og spiritus. Kom det i en dyb, smurt form, læg bagepapir over, så den hæver ensartet, og bag den 1 time ved 150°. Løsn på ringen og bag videre i endnu en time. Tag formen helt af og forsæt på eftervarmen i 30 min. mere. Når kagen er afkølet, pakkes den i film og opbevares i dåse. Når julegæsterne begynder at indfinde sig til adventshygge, tages kagen frem, og den dekoreres med syltede frugter og abrikosmarmelade som "lim". Kan holde lige til juleaften.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

BYG DIT EGET KAGEHUS

Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr.

Find flere opskrifter her...
Sirupslagkage
Julekage med appelsinremonce
Hvid julekage

Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop