Opskrifter

Farserede porrer i tomatsauce

Fredag, 22. april 2016af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Farserede porrer er en let og lækker ret. Den er gået lidt i glemmebogen og det synes vi er synd!. Her får du opskriften.
(4 pers.)

Det skal du bruge til farserede porrer i tomatsauce:

Farserede porrer: 400 g hakket kalv og flæsk Salt og peber 1 æg 1 + 1 dl rasp ½ dl mælk 3 porrer 3-4 spsk. smør el. olivenolie Tomatsauce: 2 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie 1 fl. mosede tomater Salt ¼ tsk. cayennepeber Prøv også: Farserede løg

Sådan laver du farserede porrer i tomatsauce:

Rør kød, salt, peber, æg og 1 dl rasp sammen til en fars. Spæd med mælken. Skær evt. toppen af porrerne og rens dem grundigt. Skær hver porre i ca. 6 cm lange stykker, der skal være 8 i alt. Kog porrerne i letsaltet vand, til de er møre. Lad dem dryppe af. Drys rasp på et stykke bagepapir, bred 1⁄8 af farsen ud på det. Rul et stykke porre ind i farsen og vend i rasp. Gentag med resten af porrerne og farsen. Steg porrerne i smør eller olie og vend dem under stegningen, så de bliver brune på alle sider. Hak hvidløgene fint og svits dem i olien i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt tomater og cayennepeber og lad saucen koge i 10 min. Smag til med salt. Servér farserede porrer med tomatsauce, kogte ris og et drys persille. Prøv også: Farserede rødspættefileter