Opskrifter

Farseret lammebov

Onsdag, 12. april 2017af opskrift: Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger opskrift: Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
Måske skal denne lækre lammebov på påskebordet i år?
(6 pers.)

Det skal du bruge til farseret lammebov:

1 lammebov 300 g hakket lam 1 æg 2 spsk. hvedemel Salt og peber 50 g udstenede sorte oliven 4 kviste rosmarin ½ dl fløde 150 g spæde spinatblade 4 gulerødder 100 g feta 75 g grønne oliven 1 bdt. kørvel 3 forårsløg 3 spsk. olivenolie 1 spsk. lys vineddike 1 ansjos (kan udelades) Salt og peber Prøv også: Lammebov i stegeso

Sådan laver du farseret lammebov

Udben lammeboven eller få slagteren til at gøre det. Rør det hakkede kød til en fars med æg, mel, salt, peber, oliven, hakket rosmarin og fløde. Kom farsen i lammet og snør kødet omkring farsen med kødtråd. Gnid stegen med salt og peber og lidt olie. Steg den ved 180º i 1½ time. Skru op til sidst, så stegen får en brun og sprød overflade. Skyl spinaten og lad den dryppe godt af. Skræl gulerødderne og skær dem i smalle stave. Smuldr fetaen og bland den med gulerødder og spinat. Kom oliven, plukket kørvel og snittede forårsløg ved. Rør en dressing af olivenolie, eddike og evt. en moset ansjos, salt og peber. Hæld dressingen over salaten og servér til lammeboven. Prøv også: Fyldte æg med rugbrødschips