Opskrifter

Farseret lammekølle

Mandag, 29. marts 2010af Redaktion
Hvis man udbener og farserer en kølle eller en bov, så får man mad til rigtig mange mennesker

(6-8 pers.)

1 lammekølle
400 g hakket lam
2 æg
1 groftrevet kartoffel
50 g udstenede sorte oliven
½ dl hakket timian
3 kviste timian
Evt. 1 rød peber skåret i tern
Salt og peber
½ dl fløde

Tilbehør

1½ kg kartofler i skiver lagt i lag med 2-3 løg i skiver og ca. 1 l. bouillon hældt ved.
Sættes under lammet, så saften samles op og giver smag til kartoflerne.
Steges i ovnen ved 200° i 1 time.
Desuden: grøn salat og tomatsalat


Lammet udbenes som en tragt. Det hakkede kød røres til en fars med æg, kartoffel, oliven, krydderurter, salt, peber og fløde. Stoppes i lammet, der lukkes med kødnåle, og køllen gnides med salt og peber og lidt olie. Steges ved 200° i 1½ time, heraf den sidste med kartoflerne under.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen




Lav en lækker middag:
Røget laks med fennikel/sellerisalat til forret
Semifredo med knuste mandler og hakket chokolade til dessert