Opskrifter

Farseret mørbrad i nye gevanter

Mandag, 20. oktober 2008af Redaktion
(4-6 pers.)1 stor svinemørbradSalt og peber og lidt olie til bruningFars:500 g hakkede champignoner1 dl sorte oliven uden sten250 g hakket kalvekød2

(4-6 pers.)

1 stor svinemørbrad
Salt og peber og lidt olie til bruning


Fars:
500 g hakkede champignoner
1 dl sorte oliven uden sten
250 g hakket kalvekød
2 æg
2 dl hakkede krydderurter efter smag
Salt og peber
2 røde peberfrugter i tern

Dej:
8 plader fillodej

Tilbehør:
Fyldig grøn salat og en tzatzikidressing

Brun den krydrede mørbrad i olie. Rens svampene og blend dem til jævn fars, der røres med kalvekød, æg og krydderurter. Farsen kan tilsættes lidt rasp eller mel, hvis den er for våd. Rør olien og peberfrugt i tern i farsen. Læg plader af fillodej på bagepapir (så det hele kan løftes lige over i et fad). Læg så fars på og til sidst mørbrad, der så pakkes ind i mere fars og lukkes med fillodej. Bages ved 180° i 1-11/4 time. Serveres med salat og tzatziki.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


MERE MED MØRDRAD
Mørbradgryde
Provencalsk mørbrad