Opskrifter

Fiskefrikadeller med hjemmelavet picklessauce

Mandag, 12. juni 2017af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
God klassisk mormormad frembringer gode minder og smager jo bare skønt! Gør din mormor kunsten efter og servér lækre fiskefrikadeller med kartofler og hjemmelavet picklessauce.
(4 pers.)

Det skal du bruge til fiskefrikadeller med hjemmelavet picklessauce:

500 g torsk el. sejfilet 2 skalotteløg 4 spsk. hvedemel 2 æg ½ bdt. dild 1½ tsk. groft salt Smør til stegning Picklessauce: 1 dl sennepspickles 3 dl fiskebouillon 2 spsk. hvedemel 3 dl fløde 1 tsk salt 1 knsp. peber
Prøv også: Fiskefrikadeller med kartoffelsalat

Sådan laver du retten

Hak fileterne groft og løget fint. Rør fiskekød, løg, mel, æg, klippet dild, salt og peber sammen. Steg frikadellerne i smørret ved jævn varme ca. 6 min. på hver side, til frikadellerne virker faste og spændstige. Blend sennepspickles og lidt af fiskebouillonen et kort øjeblik. Pisk mel og ½ dl af bouillonen sammen i en tykbundet gryde. Pisk resten af bouillonen i. Bring blandingen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt piskefløden og kog saucen ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt den blendede pickles og smag til med salt og peber og servér med kogte kartofler. Prøv også: Stjerneskud med asparges