Opskrifter

Flæskesteg og æbler

Mandag, 22. december 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Flæskesteg med sprød svær og æbler, enkelt og præcis som det skal være.

Det skal du bruge til flæskesteg med æbler:

(5-6 pers.)

1,2 kg ribbenssteg
1 dl groft salt
8 laurbærblade
2 løg
1 spsk. hvedemel
1 spsk. smør
2 dl stegesky
Evt. kulør
6 små æbler
100 g svesker

Prøv også: Traditionel flæskesteg med æbler og svesker

Sådan laver du flæskesvær og æbler

Gnid den godt ridsede flæskesteg med salt, så det kommer ned i alle rillerne.

Sæt laurbærblade i nogle af rillerne.

Læg flæskestegen i et fad med lidt vand i bunden.

Steg den ved 160º i 3 timer.

Tjek centrumstemperaturen, den skal være ca. 65º på dette tidspunkt.

Tag stegen ud, hæld væden fra og gem den til sovs.

Pil, hak og brun løget i smør.

Drys med mel og afbag med stegeskyen.

Smag sovsen til.

Halvér æblerne og fjern kernehuset.

Fyld svesker i æblerne.

Sæt æblerne på risten ved siden af din flæskesteg.

Skru ovnen op til 275º og steg æbler sammen med stegen i 15 min.

Tjek, om sværen er sprød.

Hvis stegen har fået nok, men sværen mangler lidt, skæres den fra, og sværen steges alene til sidst, til den er sprød.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer her