Opskrifter

Gammeldags landpostej og salat

Onsdag, 4. december 2013af Redaktion
Lækker postej til julefrokosten

Ingredienser til gammeldags landpostej

(8-10 pers.)

½ kg hakket kalvekød
½ kg hakket lammekød
75 g bacon
1-2 løg
2 fed hvidløg
½ dl rasp
1 æg
1½ dl mælk
3 cl cognac eller whisky
½-1 spsk. salt
1 spsk. hakket, frisk rosmarin
1 spsk. hakket, frisk timian
1 smuldret laurbærblad
Groftkværnet peber
½ dl grofthakkede, sorte oliven

Pynt
Laurbærblade og sorte oliven

Fremgangsmåde til gammeldags landpostej

Skær baconen i tværgående strimler og rist dem på en pande. Pil og hak løg og hvidløg og svits det et par min. sammen med baconen. Bland alle ingredienserne til postejen og fyld farsen i en 1½ l form. Sæt formen i ovnen ca. 1¼ time ved 175°, til postejen føles fast. Afkøl postejen og sæt den i køleskabet, den må gerne trække et par dage.

Ingredienser til salat

4-5 tørrede figner
2 appelsiner
1 granatæble
2-3 julesalat
1-2 røde æbler

Dressing
1½ spsk.
vineddike
1 tsk. sukker
Salt og peber
2 spsk. olie

Fremgangsmåde til salat

Skær eller klip fignerne i strimler, pres den ene appelsin og lad fignerne trække et par timer i appelsinsaften. Skær granatæblet over og skrab kernerne ud med en teske, undgå de hvide hinder. Snit julesalaten, skær skallen af den anden appelsin og skær kødet i tern. Skær æblerne i tern. Bland det hele i en skål. Pisk dressingen sammen, hæld den over og bland det godt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Juleklassikere