Opskrifter

Gammeldaws frikadeller med varm rødkålssalat

Torsdag, 15. december 2011af Redaktion
Klassiske frikadeller med juletilbehør

Klassiske frikadeller

(3 pers.)
30 min.

500 g hakket kalv og flæsk
1 dl havregryn
1 æg
2 dl mælk
1 revet løg
1 tsk. salt
1 knsp. peber
½ tsk. allehånde
450 g rødkål
50 g mandler
50 g soltørrede abrikoser
1 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. rørsukker

Tilbehør
Råstegte kartofler

Rør kødet med havregryn, æg, mælk, løg, salt, peber og allehånde til en lind fars. Form frikadeller af farsen og steg dem i smør ved jævn varme, til de er gyldne og faste. Snit rødkålen i strimler, hak mandlerne groft og skær abrikoserne i strimler. Bland rødkål, mandler og abrikoser og sautér blandingen i olien i 5 min. Tilsæt balsamico og sukker og lad det sautere videre, til sukkeret er opløst. Server dellerne med rødkålsalaten og råstegte kartofler.

Madopskrift: Kristina Marckmann

SØDE KAGEDÅSER

Vidunderlig dåse med retro motiv. Uden tvivl et dekorativt indslag på køkkenbordet til te eller kaffe - eller bare fyldt med godter. Dåserne koster 119 kr. og kan købes i Familie Journals Shop

Find flere opskrifter her...
Traditionel juleand med timiankartofler
Osso buco
Hakkebøf med spejlæg

Få tjek på al julemaden her...

Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop