Opskrifter

Glaseret hamburgerryg med madeirasovs

Torsdag, 29. december 2011af Redaktion
Ugens klassiske ret

(Glaseret hamburgerryg til 5-6 pers.)

Ca. 1 kg hamburgerryg
Vand
½ dl sukker
50 g smør
1 kg kartofler
Persille
500 g champignoner
50 g smør
Salt og peber
20 g hvedemel
4 dl mørk bouillon
1 dl tør madeira

Tilbehør til glaseret hamburgerryg
Dampede grønsager el. grøn salat

Kog hamburgerryggen i en gryde med vand, så det lige dækker. Kog ved svag varme i 25 min. og lad den trække i gryden 15 min. Kog imens kartoflerne, skyl og hak persillen og rens svampene og skær dem i kvarte. Læg så den kogte endnu varme hamburgerryg i et ovnfast fad, drys sukker på og fordel smørklatter over. Sæt den i en 250° varm ovn og dryp et par ad gangen med stegeskyen undervejs. Glaseres på ca. 10 min. Rist svampene i smør, drys med mel og spæd med bouillon. Smag til med madeira og server glaseret hamburgerryg med persilledryssede kartofler og grønsager.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Wienerpølser med varm kartoffelsalat
Bankekød
Ølgryde med kartoffelmos










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop