Opskrifter

Glaseret skinke med stuvet grønkål

Torsdag, 8. december 2016af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger Foto: Carina Krüger
Glaseret skinke med et tvist af jul med smag fra nellikerne. Og der er selvfølgelig stuvet grønkål til!
(4 pers.)

Glaseret skinke med med stuvet grønkål:

1 kg kogt skinke 3 spsk. rasp 2 spsk. sennep 2 spsk. farin 2 æggeblommer 20 nelliker 350 g grønkål 4 dl piskefløde 1 spsk. mel ½ tsk. muskat Salt og peber Prøv også: Spansk, glaseret skinke

Sådan laver du glaseret skinke

Skær sværen af skinken, rids fedtet i et krydsmønster og rør rasp, sennep, farin og æggeblommer sammen. Smør glaseringen på krydsmønstret og stik nellikerne i. Steg skinken ved 200° i ca. 20 min., til glaseringen er gylden. Rib kålen, hak den groft, blanchér den i letsaltet vand og lad den dryppe godt af. Kog fløden op, tilsæt kålen og lad det simre i 5 min. under omrøring. Rør melet ud i lidt vand, rør det i, lad det koge et par min. Smag til med muskat, salt og peber og servér. Prøv også: Grønkålssalat med granatæble