Opskrifter

Græsk lammeragout med citron

Mandag, 26. marts 2012af Redaktion
Skøn ret, der passer godt til en påskemiddag

(6 pers.)

Ca. 750 g lammekød uden ben fra culotte eller bov
2 spsk. olie
2 tsk. salt
Groftkværnet peber
2 knsp. safran
2½ dl bouillon
½ usprøjtet citron
1 dl madlavningsfløde
1 mellemstor courgette
1 rød peber
Hakket persille

Tilbehør
Ris

TIP

Af en stor lammebov på omkring 1.400 g kan der skæres ca. 750 g kød uden ben.
Ragouten kan fryses og varmes i gryde eller tildækket i ovnen.

Skær kødet i tern og brun det holdvis i en gryde. Krydr med salt og peber. Knus safran i en morter med lidt salt og kom det i gryden. Skyl citronen, skær den i tynde skiver og kom dem i gryden. Lad det småsimre under låg 30 min. Skær courgetten i skiver eller tern, peberfrugten i strimler og læg dem ned til lammekødet, hæld fløden ved. Lad det simrer videre ca. 15 min., til kødet er mørt. Smag til med salt og peber. Hæld ragouten i et varmt fad og drys persille over.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Inviter på påskemiddag...


Melon med skinke
og parmesan