Opskrifter

Gratin med broccoli

Mandag, 12. juni 2017 Mandag, 12. juni 2017 - 8:00 - Af: Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger. Mandag, 12. juni 2017 - 8:00 - Af: Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger.
Luftig og sprød gratin med broccoli. En lækker, rygende varm ret med inspiration fra mormorkøkkenet.

Gratin med broccoli

(4 pers.)

Ingredienser

6 æg 2½ dl sødmælk Salt og peber Lidt revet muskatnød 100 g revet cheddar el. emmentaler 40 g revet parmesan 1 skalotteløg 500 g små broccolibuketter Tilbehør: Groft brød og tomatsalat Kan du lide gratin med broccoli, så prøv også denne lækre gratin med kartoffel og spinat

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°. Pisk æg, mælk, krydderier og de to slags ost sammen. Pil og hak løget og vend det i æggemassen sammen med broccolien. Kom det hele i en smurt ovnfast form med høj kant og bag flanen ved 200° i 20-25 min. (evt. lidt længere). Servér flanen med groft brød og tomatsalat.