Opskrifter

Gratineret pasta i fad

Lørdag, 7. november 2015af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En lækker og nem pastaret, der skal gratineres i ovnen. Retten er god til travle hverdage.

(4 pers.)

Det skal du bruge til pasta i fad

Sovs:
2-3 spsk. olivenolie
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
1 nip chiliflager
1 tsk. fennikelfrø
1 lille glas rødvin
2 ds. hakkede tomater
1 tsk. sukker
Salt og peber
1 bdt. basilikum
400 g pasta
400 g små, ferske pølser
200 g mozzarella
100 g parmesan

Prøv også: Pasta med tomat og frikadeller af medister

Sådan skal du lave pasta i fad

Pil og hak løg og hvidløg og sautér det i halvdelen af olien i 5 min.
Tilsæt tomatpuré, krydderier, rødvin og tomater.
Lad saucen simre i 1 time, kom evt. lidt væde ved.
Smag til med sukker, salt, peber og halvdelen af den hakkede basilikum.
Tryk små kødboller ud af pølserne og steg dem i lidt olie, til de er gennemstegte.
Kog pastaen og hæld vandet fra.
Bland den med pølser og tomatsauce i et ildfast fad, fordel resten af basilikummen, mozzarellaskiver og revet parmesan over.
Gratinér i ovnen ved 200º i 25 min.
Pynt med den sidste basilikum og servér med en grøn salat.

Prøv også: Pasta med ærtepesto og bacon