Opskrifter

Grydestegt kylling med ris og grønsagsfyld

Mandag, 18. oktober 2010af Redaktion
Smagfuld kylling med sprødt skind

(4-6 pers.)

1 stor hanekylling
Salt og peber
1 citron
3 laurbærblade
Olivenolie
2 dl hvidvin

Fyld
2 spsk. olivenolie
2 løg
1 gulerod
1 stilk blegselleri
Revet skal af 1 usprøjtet citron
5 kviste timian
1 tsk. fennikelfrø
2½ dl kogt, langkornet ris
Salt og peber


Tilbehør
Stegt broccoli og rucola

Brun kyllingen i en gryde på alle sider i olie. Tag den op. Hak løg, gulerod og selleri og steg i 5 min. Kom citronskal, timian og fennikelfrø i og sluk. Bland med kogte ris og smag til med salt og peber. Fyld det i den brunede kylling og luk med kødsnor eller -nåle, så det ikke triller ud. Læg skiver af citron og laurbær på kyllingen og kom den tilbage i gryden. Hæld vin ved og lad den simre i 60 min. under låg. Tag den op og stil under grillen i ovnen i 10 min. til sidst, så skindet bliver sprødt. Server med stegt broccoli og rucola eller lign. grønt.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Krydret kylling
Kylling med fennikel og gulerod
Kylling i asparges